Strava u BiH: Osnovac koji je pokušao ubiti domara planirao i druga ubistva

Radiosarajevo.ba
Strava u BiH: Osnovac koji je pokušao ubiti domara planirao i druga ubistva
Foto: Srpskainfo / Maloljetnik smješten na Psihijatrijsku kliniku u Banjoj Luci

Petnaestogodišnji učenik devetog razreda Osnovne škole “Ivo Andrić” u Kulašima kod Prnjavora, koji je sjekirom pokušao ubiti školskog domara Milanka Pančića (58), iskazivao je tokom ispitivanja ubilačke namjere i nije pokazao ni trunku kajanja!

Maloljetnik je nakon napada hospitalizovan na Psihijatrijskoj klinici u Banjaluci, piše Srpskainfo.

Izvor blizak istrazi kaže da je dječak u razgovorima sa socijalnim radnicima i policijom tvrdio da se zbog napada dobro osjeća!

"Svi su bili šokirani njegovim ponašanjem… Govorio je da se dobro osjeća zbog toga i pričao svašta. Govorio je da je duže vrijeme planirao nekoga ubiti, a čak je spominjao da je razmišljao da napadne svoju baku", kaže dobro upućeni izvor, navodeći da je domar bio nasumična žrtva te da ne postoji nikakav motiv.

Napad se dogodio u srijedu oko sedam ujutro.

Domar je u školskoj kotlovnici ložio vatru kad mu se učenik prikrao iza leđa. Potom je dohvatio sjekiru i nesrećnog čovjeka dva puta udario po glavi. Domar se pokušao odbraniti te je pobjegao, a maloljetnik je, noseći okrvavljenu sjekiru u rukama, trčao za njim, želeći da ga ponovo udari. Dječak je potom bacio sjekiru pored školske ograde i pobjegao u prodavnicu u kojoj radi njegova majka S. P.

Radnici škole Pančiću su ukazali pomoć, stavili ga u vozilo i prevezli u Dom zdravlja u Prnjavoru. U tom trenutku još se nije znalo ko je napadač, a maloljetnik se u društvu majke vratio u školsko dvorište.

Navodno su ih čak upozoravali da se sklone, jer su se plašili da je “napadač” u blizini. Radnici škole, u međuvremenu, od domara su saznali ime napadača i bili su šokirani.

Domar je hospitalizovan u Službi za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci. Trenutno je svjestan i njegovo stanje je stabilno.

Direktor škole Željko Rudonjić kaže da su svi šokirani ovim događajem te da niko nije mogao naslutiti da će doći do tako brutalnog napada: "Taj učenik nije bio nasilan niti je bio problematičan. U početku je bio dobar učenik, a sada je osrednji. Kad ga je uhvatio pubertet, i ocjene su počele opadati, ali drugih problema s njim nismo imali."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije