Spektakularna akcija SIPA-e: Zaplijenjen kamion sa 665 kilograma droge

Radiosarajevo.ba
Spektakularna akcija SIPA-e: Zaplijenjen kamion sa 665 kilograma droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jučer su na području općine Neum, u akciji kodnog naziva "Petrol Line" zaplijenili 665 kilograma droge Cannabis Sativa  koja je bila namijenjena ilegalnom tržištu u zapadnoj Europi, saopćeno je iz Odjela za odnose sa javnošću SIPA-e.

Prilikom pretresa teretnog motornog vozila kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pronađena su i privremeno oduzeta tri mobilna telefona marke "Samsung".

Droga je bila smještena u 89 vreća.

Vozač teretnog motornog vozila je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo Neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom Organizirani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode bit će predato postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Iz SIPA-e se zahvaljuju policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije operativne akcije, kojom prilikom je izvršena jedna od najvećih zapljena narkotičkih sredstava u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije