Specijalna jedinica MUP-a KS na Ilidži uhapsila cimera Amela Sejfovića

Radiosarajevo.ba
Specijalna jedinica MUP-a KS na Ilidži uhapsila cimera Amela Sejfovića
YouTube / Ilustracija

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su na Rakovičkoj cesti na Ilidži uhapsili 31-godišnjeg H. Š., koji je prilikom kontrole pokušao pobjeći, navodi se u saopććenju MUP-a KS.

Dodaje se da su specijalci, zaustavili BMW s različitim registarskim tablicama, nakon čega je njegov vozač izašao iz automobila i pokušao pobjeći.

Prema nezvaničnim informacijama radi se o Harisu Šadija koji je i ranije hapšen i osuđivan, a javnosti je poznat i kao svjedok na suđenju Amelu Sejfoviću, sa kojim je dijelio istu ćeliju u vrijeme kad je Sejfović pobjegao iz sarajevskog KPZ-a.

Brzom reakcijom policajaca, on je uhapšen, a provjerama je utvrđeno da je za njim raspisana operativna potraga zbog sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti.

“Nakon hapšenja H. Š. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS”, saopćeno je iz MUP-a KS.

U saopćenju se dodaje da o prednjem obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije