Snažna eksplozija u Mostaru: Lopovi raznijeli bankomat, građani uznemireni

Radiosarajevo.ba
Snažna eksplozija u Mostaru: Lopovi raznijeli bankomat, građani uznemireni
Foto: Bljesak.info / Ilustracija
U ranim jutarnjim satima Mostarom je odjeknula eksplozija, što je uznemirilo građane.

Uslijed eksplozije, koja se dogodila u 4.05 sati, potpuno je uništen bankomat UniCredit banke u poslovnici trgovine Bingo u naselju Centar 2, nezvanično saznaje Bljesak.info

Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, potpuno je uništen bankomat, te ulaz u supermarket. Povrijeđenih nije bilo, a počinitelji su uzeli određen iznos novca, te su se udaljili u smjeru Centra 3.

Kako Bljesak.info nezvanično saznaje, riječ je o dva počinitelja koji su nakon eksplozije otuđili dio novca, te su s mjesta događaja pobjegli vozilom Golf 2.

Pretpostavlja se da je automobil ukraden, te su tim vozilom došli do mjesta gdje su počinili kazneno djelo i udaljili se nakon izvršenja. Odmah nakon eksplozije uslijedila je pojačana kontrola saobraćaja, blokade pojedinih dijelova grada, a o počiniteljima i vozilu obaviještene su susjedne Policijske uprave i stanice, te se intenzivno traga za izvršiteljima ovog kaznenog djela. 

Tokom ranih jutarnjih sati, pripadnici odjela kriminalističke policije uradili su uviđaj, te izuzeli određene tragove i snimke video nadzora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije