Slučaj pedofilije u vrtiću u Banjoj Luci i dalje bez kazne: Istraga tapka u mjestu

Radiosarajevo.ba
Slučaj pedofilije u vrtiću u Banjoj Luci i dalje bez kazne: Istraga tapka u mjestu
Facebook / Vaspitač iz vrtića Nebojša Pavlović je još uvijek bez sankcija

Vaspitač iz vrtića koji se preko društvenih mreža “upecao” na izmišljenu maloljetnicu i tražio od nje da mu pošalje eksplicitne slike, još uvijek je bez sankcije, jer banjalučko tužilaštvo i danas vodi istragu, saznaje Srpskainfo.

Postupak nije ubrzalo ni to što je perverzni vaspitač iz vrtića priznao da je sa “maloljetnicom” razmijenio više poruka.

Odgajatelj priznao prepisku s "djevojčicom", stigle prijetnje grupi koja ga je otkrila

Horor na Facebooku: 26-godišnji radnik vrtića iz BiH pod istragom zbog pedofilije

Slučaj predatora oličenog u vaspitača jednog privatnog vrtića u Banjoj Luci potresao je javnost u avgustu prošle godine, a banjalučko tužilaštvo ni osam mjeseci nakon otkrivanja šokantnog slučaja nije donijelo konačno odluku u ovom slučaju, odnosno da li će protiv vaspitača podići optužnicu ili obustaviti istragu.

Na Facebook stranici “Borba protiv pedofilije” u avgustu prošle godine objavili su poruke koje je N. P. vaspitač iz privatnog banjalučkog vrtića putem društvenih mreža razmjenio s izmišljenim likom, odnosno 14-godišnjom djevojčicom tražeći od nje eksplicitne fotografije.

Prepiska Pavlovića sa 13-godišnjakinjom - undefined

Printscreen: Prepiska Pavlovića sa 13-godišnjakinjom

Slučaj je po otkrivanju posebno uznemirio roditelje čija djeca pohađaju vrtić, a ulje na vatru dolila je činjenica da je vaspitač radio sa izrazito malom djecom.

Iz vrtića su odmah istakli da su slučaj prijavili policiji. Nakon što je sve prijavljeno policiji, vaspitač je čak i priznao da je komunicirao preko društvenih mreža s “maloljetnicom”, ali se nakon toga situacija smirila.

Osam mjeseci nakon svega iz Srpskeinfo su uputili zvanični upit na adresu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, ali odgovor nisu dobili, jer je tužilac odsutan.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, istraga u ovom slučaju još traje.

Podsjetimo, osoba koja je na Facebooku u avgustu 2018. imala profil imena Nebojša Pavlović Copke i koja je slala poruke eksplicitnog sadržaja, kako je mislio, 13-godišnjoj djevojčici ispitan je u policiji.

Navodno je sam otišao u policiju u Čelincu nakon što je stranica Borba protiv pedofilije javno na Facebooku objavila prepisku koju je ovaj 26-godišnjak, inače zaposlen u vrtiću, slao djevojčici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije