Skidala crnu magiju: Banjalučanki rekla da će joj neko umrijeti i uzela 25.300 KM

Radiosarajevo.ba
Skidala crnu magiju: Banjalučanki rekla da će joj neko umrijeti i uzela 25.300 KM

Policija traga za mlađom ženom koja je na prevaru ukrala 25.300 KM od Banjalučanke ispričavši oštećenoj da će neko iz njene kuće umrijeti, te da ona može da skine tu "crnu magiju".

Nadležnoj policijskoj stanici Policijske uprave Banja Luka žena iz ovog grada prijavila je da je na kućnu adresu došla nepoznata ženska osoba, mlađe životne dobi.

Saopštila joj je da će iz njene kuće ubrzo neko umrijeti, te da ona može skinuti tu magiju uz naplatu usluge.

Oštećeno lice je iznijelo novac u iznosu od oko 25.300 KM. Nakon toga je nepoznata ženska osoba zatražila od oštećenog lica da joj donese potrebne stvari za skidanje magije.

Potom je iskoristila njeno odsustvo i udaljila se u nepoznatom pravcu. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Slijedi podnošenje izvještaja zbog počinjenog krivičnog djela prevare.

Policijska uprava Banja Luka apeluje na sve građane da čuvaju svoju imovinu, te da zaštite sebe od ovakvih i sličnih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije