SIPA uhapsila dvije osobe u Mostaru: Pronađeno 40 kilograma droge

Radiosarajevo.ba
SIPA uhapsila dvije osobe u Mostaru: Pronađeno 40 kilograma droge
Foto: SIPA / Oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jučer su (21. decembra 2019. godine) u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Bato“ usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Postupajući po naredba Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantonalnog suda u Mostaru, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara, lišili slobode dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Tokom akcije pretreseno je terensko motorno vozilo, prilikom čega su otkrivene i privremeno oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa.

Oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma - undefined

Foto: SIPA: Oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma

Pored navedenog, privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode bit će predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije