SIPA u Bratuncu uhapsila jednu osobu zbog krijumčarenja migranata

Radiosarajevo.ba
SIPA u Bratuncu uhapsila jednu osobu zbog krijumčarenja migranata
Foto: SIPA / SIPA (ilustracija)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA), danas su (17.12.2019. godine) proveli operativnu akciju kodnog maziva „Kajak“, koja je usmjerena na razbijanje organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, a organizovane su radi krijumčarenja migranata.

Tokom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e su na području Bratunca izvršili pretres jednog objekta i više pomoćnih objekata, te lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 189a. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata“. Uporedo sa navedenim aktivnostima, nadležni organi su na području Repulike Srbije lišili slobode šest osumnjičenih lica, među kojima je i organizator navedene kriminalne grupe.

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Policijskim centrom Jugoistočne Europe-SELEC, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, Služnom za poslove sa strancima i MUP-om Republike Srpske.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije