Sinanović, Halilović i Hasanović oslobođeni od optužbi za ubistvo u Ilijašu

Radiosarajevo.ba
Sinanović, Halilović i Hasanović oslobođeni od optužbi za ubistvo u Ilijašu
FOTO: Fena / Kantonalni sud Sarajevo

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas su donesene odluke o oslobađajućim presudama za Armina Halilovića, Damira Hasanovića i Munira Sinanovića, koji su se teretili za ubistvo Nijaza Hasanovića, zvanog Rambo, u augustu 2017. ispred noćnog kluba "Cool" u Ilijašu, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Advokat Senad Bilić potvrdio je za naš portal da su spomenuta trojica oslobođena usljed nedostatka dokaza.

„Proces u Kantonalnom sudu Sarajevo vodio se od augusta 2017. i danas je donesena prvostepena odluka da su moji klijenti oslobođeni zbog nedostatka dokaza. Sud je prihvatio argumente odbrane, jer nijedan svjedok nije potvrdio kako je došlo do udaraju nastradale osobe. Velika gužva, mrak, dva sata ujutro... sve se to dešavalo sporne noći. DNK analiza se u takvim uslovima nije moglo uzeti u obzir.

Urađeno je obdukcioni zapisnik. Ustanovljen je uzrok smrti, ali nepoznato ko je to učinio. Prilikom hapšenja mojim klijentima nisu obrazloženi osnovi sumnji koji im se stavljaju na teren, a ja sam bio prisutan kada su davali izjavu. Pali su svi iskazi iz policije i samim tim oslobađajuća presuda se očekivala“, dodao je Bilić, koji je naglasio da će će se Tužilaštvo sigurno žaliti na ovu odluku Kantonalnog suda.

Podsjetimo, u tučnjavi u Ilijašu učestvovalo je više osoba, uz korištenje hladnog oružja (noževa). Prvo je došlo do svađe dvojice muškarca te je jedan izboden, potom je uslijedila tučnjava više osoba, a u kojoj je ubijen Hasanović, kao i Meho Ibišević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije