Sin policajca brutalno pretukao dječaka na igralištu

Radiosarajevo.ba
Sin policajca brutalno pretukao dječaka na igralištu
0 / Ilustracija
Policiji u Banjoj Luci prijavljeno je vršnjačko nasilje u kojem je sin policajca, inače stariji maloljetnik napao četrnaestogodišnjeg J. L. iz Banje Luke nanijevši mu teške tjelesne povrede u vidu višestrukih prijeloma, saznaje EuroBlic.

Napad se dogodio na igralištu Osnovne škole "Jovan Cvijić", a dječak inicijala J. L. je s teškim povredama vozilom Hitne pomoći prebačen na Kliniku za dječiju hirurgiju gdje je bio podvrgnut četvorosatnoj operaciji.

Iako se brutalan napad dogodio pred mnogobrojnim svjedocima J. L. je svojim roditeljima u prvi mah ispričao kako je povredu zaradio igrajući košarku i tek je po izlasku iz bolnice roditeljima ispričao šta se zapravo dogodilo, otkrivši ujedno identitet napadača.

Četrnaestogodišnji dječak, žrtva nasilja, inače je višestruki šampion BiH u plivanju, a sada je pred njima neizvesna budućnost s obzirom da mu je nasilnik polomio ruku na više mjesta.

Slobodanka L., baka dječaka, kroz suze je ispričala da je slučaj prijavljen policiji, od koje očekuje da sprovede istragu i utvrdi sve okolnosti napada.

"Ne bojim se toga što je maloljetni nasilnik sin policajca i što su nam rekli da od toga neće biti ništa. Ovo radim zbog ostale djece i roditelja, jer ovo nije bila dječija igra, već brutalan napad maloljetnika koji je poznat po nasilničkom ponašanju", ispričala je Slobodanka L.

Sve se, kako kaže, odigralo na školskom igralištu, a maloljetnik nasilnik je pokušao oteti loptu iz ruke J. L.

Iako mu je rekao da mu ne želi dati loptu nasilnik je prvo zgrabio J.L. za ruku zavrnuo je, a zatim ga bacio na beton. Nakon napada sin policajca je pozvao Hitnu pomoć, a kasnije se zahvalio J. L. što ga nije “otkrio”.

Marija Markanović glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka, potvrdila je da je slučaj prijavljen policiji i da je obaviješten tužilac za maloljetnike.

"Policijski službenici će preduzeti sve mjere i radnje kako bi se utvrdilo činjenično stanje, nakon čega će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka", zaključila je Markanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije