Šesti dan potrage za Ružicom Bičvić, uključuju se i žirokopteri

Radiosarajevo.ba
Šesti dan potrage za Ružicom Bičvić, uključuju se i žirokopteri
Foto: Facebook / Ružića Bičvić

Danas se nastavlja potraga za nestalom Ružicom Bičvić iz sarajevskog naselja Dobrinja. Za potrebe potrage će se koristiti žirokopter, što do sada nije bio slučaj, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

Poručili su da će tokom šestog dana potrage iskoristiti sva raspoloživa sredstva za potragu.

Još se traga za Ružicom Bičvić, GSS se suočio s neobičnom situacijom u potrazi

Potraga će biti koncentrisana na mjesto posljednjeg viđenja nestale, sarajevskom naselju Bojnik.

Da li će danas biti uključeni psi tragači u potragu, bit će odlučeno na osnovu okolnosti u kojima se bude odvijala potraga.

U Sarajevu nestala Ružica Bičvić, porodica moli građane za pomoć

Iz Gorske službe spašavanja su prethodnih dana apelovali građanima da pored fotografije, dobro pročitaju tekstualni opis Ružice Bičvić.

Preporučili su da ako pretpostavite da je riječ o Bičvić, tu osobu fotografišete i pošaljete fotografiju. Osim toga, pokušajte uspostaviti komunikaciju s osobom za koju pretpostavljate da je Ružica Bičvić.

Sve informacije možete proslijediti poizvom na sljedeće brojeve telefona:

387 62 112 700
387 62 672 772

Volonterka u potrazi i prijateljica porodice Bičvić, Ivana Kešić se zahvalila svakoj osobi koja je doprinijela u potrazi za Ružicom.

Naglasila je da je svaki pojedinac u potrazi bitan preporučivši onima koji žele pomoći da obuku čizme, hlače, majce i nešto toplije, te da se obavezno ponese falaša vode.

Njen nestanak je prijavljen u subotu, 20. aprila.

"Ukoliko je neko ugleda, prepozna neka mi javi na broj 061/351-786. Na sebi je imala bež sako, karirane smeđe hlače i crne tenisice. U ruci je nosila crveni ceker. Zove se Ružica Bičvić, a često zna reći kada je pitaju kako se zove Ružica Rubčić. Policija je već obaviještena, pa možete i najbližoj policijskoj stanici prijaviti", napisala je kćerka Ružice Bičvić na Facebooku.

Bičvić ima demenciju. U dva navrata je nestajala na području Grbavice gdje je ranije živjela misleći da je tu njen dom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije