Šerak po povratku u KPZ Zenica pretučen: Slijedi mu samica do mjesec

N. K.
Šerak po povratku u KPZ Zenica pretučen: Slijedi mu samica do mjesec
Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Adnan Šerak, poznati "žestoki momak" iz Ilijaša, koji je u nedjelju navečer uhapšen u Sarajevu nakon što je više od mjesec dana bio u bjekstvu iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica i za kojim je bila raspisana potjernica zbog bjekstva, nakon prebacivanja u ovu ustanovu pretučen je i zadobio je fizičke povrede.

"Ja imam informaciju od njegove majke da je pretučen po povratku u KPZ Zenica. Nakon hapšenja u Sarajevu bez upotrebe fizičke sile i 'normalnog' sprovođenja iz prostorija objekta za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS-a do zatvorskih čuvara u Zenicu, Šerak je pretučen u zavodu", kazao je za Radiosarajevo.ba Kerim Čelik, advokat Šeraka.

"Ovih dana će uslijediti disciplinski postupak nakon kojeg mu može biti izrečena mjera kazne do mjesec dana samice u KPZ Zenica, radi nejavljanja nakon isteka dopusta", dodao je Čelik za naš portal.

Sarajevo: Uhapšen jedan od najzloglasnijih ubica u BiH, Adnan Šerak

Pobjegao jedan od najzloglasnijih ubica u BiH: Adnanu Šeraku se izgubio svaki trag

Podsjećamo, pripadnici Interventnog voda Policijske uprave Centar, Adnana Šeraka uhapsili su u nedjelju u kafiću "Trezor", u Kranjčevićevoj ulici, u sarajevskom naselju Marijin Dvor.

Šerak je uhapšen po dojavi građana, a prilikom hapšenja s njim je za stolom sjedio još jedan muškarac koji je kazao da je njegov prijatelj.

Šerak je na početku negirao da je on osoba za kojom tragaju policajci na cijelom području Bosne i Hercegovine, ali su ga policajci preoznali po tetovaži koju ima na ruci.

Šerak je dobio jednomjesečni prekid zatvorske kazne po rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu.

Šerak se na izdržavanje kazne trebao vratiti 22. oktobra. On je pušten na slobodu da bi roditeljima iscjepao drva

Također, i 2012. godine Adnan Šerak je pušten na prekid izdržavanja kazne, kada je ranjen u pucnjavi, te je i tada bio više od dva mjeseca u bijegu, nakon čega je vraćen u zatvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije