Sejfović će biti sproveden u KPZ Sarajevo, tokom hapšenja povrijeđen specijalac

A. B.
Sejfović će biti sproveden u KPZ Sarajevo, tokom hapšenja povrijeđen specijalac
Pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a) i Federalne uprave policije (FUP) danas su u popodnevnim satima u Visokom uhvatili Amela Sejfovića, a on bi nakon ispitivanja trebao biti prebačen u KPZ Miljacka u Sarajevu.

Sejfović je uhvaćen u selu Buci na području općine Visoko, a na terenu se i dalje nalazi veliki broj pripadnika policije MUP-a ZKD-a, MUP-a KS-a i pripadnika specijalne policije.

Sejfovića je savladavao veliki broj pripadnika policije, a nezvanično, povrijeđen je i jedan specijalac kojem je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Visoko.

S obzirom na to da su nad Sejfovićem tokom hapšenja primjenjivane jake policijske mjere, na mjestu hapšenja nalaze se i ekipe Hitne pomoći. Uskoro se očekuje njegovo privođenje u Policijsku upravu (PU) Visoko.

Sejfović će, kako saznajemo, nakon ispitivanja i drugih kriminalističkih obrada na području Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK-a), u poslijepodnevnim satima biti proveden u KPZ Miljacka u Sarajevo, odakle je i pobjegao 3. septembra.

Podsjećamo, prethodnih nekoliko dana Sejfović je bio u bijegu otkako je 3. septembra iskoristio vrijeme šetnje i boravka u zatvorskoj ambulanti i pobjegao iz KPZ-a Miljacka u Sarajevu. U jednog od zatvorskih čuvara Sejfović je uperio pištolj i naredio čuvarima da otvore vrata, a potom je počeo pucati po zatvoru.

Amel Sejfović je u zatvoru bio zbog optužbi za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 5. novembra 2015. godine kada je prilikom pucnjave smrtno stradao biciklista Kemo Bašić.    

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije