Sedam migranata uhapšeno kod Bileće: Pokušali se sukobiti sa policijom

Radiosarajevo.ba
Sedam migranata uhapšeno kod Bileće: Pokušali se sukobiti sa policijom

Pripadnici Policijske uprave Trebinje ovih dana imaju pojačane mjere i aktivnosti na području bilećkih sela koja su pogođena migrantskom krizom, a noćas su pronašli sedam migranata.

Protekle noći sprovedena je aktivnost u periodu od 17 sati pa sve do jutros, a policija je na nepristupačnom terenu uhapsila sedam migranata, saznaje ATV.

„Jednog smo uhapsili sinoć oko 18 sati, tri oko 23 sata i noćas oko jedan sat još tri“, kažu u policiji.

Uhapšene osobe su iz Maroka i Sirije. Policija kaže da nije bilo lako zbog nepristupačnog terena koji je zastupljen u ovom dijelu Bileće, a i migranti su se odupirali i pokušali pobjeći.

I u policiji kažu da mještani sela uz regionalni put od Bileće do Ljubinja imaju brojne probleme sa migrantima.

Кako ATV saznaje, u policiji planiraju sličnu aktivnost i noćas u kojoj će biti uključena i Žandarmerija, ali i pripadnici Granične policije.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa prije nekoliko dana je izjavio da će policija stalno biti na terenu i dodao da prema operativnim saznanjima na graničnom pojasu u Crnoj Gori veći broj migranata čeka da uđe na teritoriju BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije