Sberbanka se oglasila nakon hapšenja njenih uposlenika

Radiosarajevo.ba
Sberbanka se oglasila nakon hapšenja njenih uposlenika
Radiosarajevo.ba / Nova poslovnica

Sberbanka BH oglasila se saopćenjem nakon što je SIPA u akciji kodnog naziva „Bankar“ uhapsila tri bivša uposlenika ove banke. 

SIPA uhapsila direktora, njegovog pomoćnika i kontrolora Sberbanke iz Sarajeva

Kako su kazali, ova banka prijavila je svoja tri bivša zaposlenika prijavila tužilaštvu prije šest mjeseci i uručila im otkaze. 

„Sberbank BH je prijavila tužilaštvu tri bivša zaposlenika zbog zloupotrebe položaja u cilju sticanja lične finansijske koristi prije šest mjeseci, i isti od tada nisu zaposlenici Banke. Banka pozdravlja sve poduzete aktivnosti nadležnih policijskih tijela, i vjeruje u bh. pravosuđe“, kazali su iz Sberbanke.

Sberbank BH ističe da niti jedan klijent banke nije oštećen usljed navedene zloupotrebe, niti je kontinuitet poslovanja bio doveden u pitanje u bilo kojem momentu.

„Profesionalnost, transparentnost i integritet osnovne su vrijednosti Sberbanke. Za one koji se ponašaju u suprotnosti sa osnovnim vrijednostima, Banka ima nultu stopu tolerancije“, saopćili su iz ove banke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije