Sarajevska policija uhapsila pogrešnu osobu za ubistvo u Otesu

4
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija uhapsila pogrešnu osobu za ubistvo u Otesu
Foto: BHRT / Hapšenje Hicham Aglaras

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izvršenih dana 17.11.2020. godine, u naselju Otes, područje općine Ilidže, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli su do saznanja da je lice inicijala A.H., opisa koji odgovara jednom od osumnjičenih, te je isti pronađen i lišen slobode dana 19.11.2020. godine. 

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama i izvršenih neophodnih provjera, utvrđeno je da se navedeno lice trenutno ne može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, te je isti, obzirom da se radi o stranom državljaninu - migrantu, predat na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH - Terenski ured Sarajevo, gdje će se osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim. 

Policija Kantona Sarajevo pod nadzorom nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja poduzimati mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela.

! / Na mjestu ubistva Jasmina Berovića: Šta kažu svjedoci, šta prijatelji, a šta MUP

Podsjetimo, jučer je uhapšen migrant Hacham Aglaras pod sumnjom da se dovodi u vezu sa ubistvom mladića na Otesu .

Aglaras je nakon velike policijske akcije lociran i uhapšen na Stupu u napuštenom objektu kod Energoinvesta. On je odmah odvezen u pritvorsku jedinicu, a danas se očekivalo prebacivanje u Tužilaštvo KS.

 

Hapšenje Hicham Aglaras - undefined

Foto: BHRT: Hapšenje Hicham Aglaras

Ipak, danas se nije moglo ustanoviti da ima ikakve veze sa ubistvom.

Policijske agencije i dalje tragajom za još dvojicom muškaraca koji bi se mogli dovesti u vezu sa ubistvom Jasmina Berovića na Otesu i povrijeđivanjem još dvije u utorak navečer. 

Kako je došlo do hapšenja pogrešne osobe trenutno nije poznato.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije