Poznat identitet osobe koja je ranjena na Baščaršiji

Radiosarajevo.ba
Poznat identitet osobe koja je ranjena na Baščaršiji
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Pucnjava na Baščaršiji

U ulici Kundurdžiluk na Baščaršiji jutros je ranjena M.M. saznaje Radiosarajevo.ba.

"U 8:05 sati obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da je u ulici Kundurdžiluk, područje općine Stari grad Sarajevo, jedna ženska osoba zatražila pomoć građana, jer je povrijeđena usljed upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica", kazao je Mirza Hadžiabdić glasnogovornik MUP-a KS.

Odmah su na mjesto događaja izašli policijski službenici Uprave policije i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, kojom prilikom su potvrđeni navodi prijave, te je istoj ukazana prva pomoć, nakon čega je prevezena u KCUS radi ukazivanja dalje ljekarske pomoći.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS preduzimaju mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi sa navedenim događajem, te aktivnosti na identifikaciji i pronalasku lica koje je upotrijebilo vatreno oružje", dodao je Hadžiabdić.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije