Sarajevska policija oglasila se o SFF-u i koncertu DJ Solomuna

Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija oglasila se o SFF-u i koncertu DJ Solomuna
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uputila je saopćenje za javnost u kojem je navela da je "25. Sarajevo Film Festival protekao bez ijednog incidenta, na svim festivalskim mjestima i mjestima projekcije filmova".

Svaku noć je bilo angažovano oko 200 policijskih službenika u uniformi i civilnim odijelima, a u isto vrijeme pristupilo se nesmetanom odvijanju svakodnevnih i redovnih poslova i zadataka iz nadležnosti Uprave policije.

"Ovom prilikom policijski komesar, želi se zahvaliti na saradnji organizatoru Sarajevo Film Festivala, koja je bila na visokom nivou prije i u toku samog održavanja SFF-a.

Također, želimo se zahvaliti svim građanima i posjetiteljima Kantona Sarajevo, a naročito građanima u užoj jezgri grada, koji su za vrijeme potpune obustave saobraćaja i održavanja SFF-a, dali svoj doprinos ovoj važnoj manifestaciji.

I na kraju, policijski komesar, pohvaljuje policijske službenike koji su učestvovali u realizaciji Operativnog plana Uprave policije, i svojim maksuimalnim zalaganjem ovu manifestaciju učinili sigurnom.

Napominjemo, koncert DJ Solomuna, koji je održan sinoć ispred Vječne vatre, protekao bez ijednog incidenta, u prisustvu više od 10.000 posjetitelja", naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije