Sarajevska policija objavila detalje sinoćnje drame na Grdonju - evo i ko je uhapšen

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija objavila detalje sinoćnje drame na Grdonju - evo i ko je uhapšen
Foto: Dnevni avaz / Privođenje Seada Tabakovića

U sarajevskom naselju Grdonj, sinoć se događala prava drama - Sead Tabaković, ljutit zbog nepropisno parkiranog vozila ispred njegovog objekta, bacio je bombu, pucao na policiju, bježao od specijalca pa izazvao i požar.

Iz sarajevskog Ministarstva unutrašnjih poslova objavljeni su detalji sinoćnje drame.

Dana 27. februara 2021. u 19.30, od strane N.T. nastanjena u ulici 105 brigade, naselje Grdonj, općina Centar, Policijska stanica ove općine obaviještena je da je na navedenoj adresi kod pratećeg objekta u vlasništvu njenog muža nepropisno parkirano putničko motorno vozilo marke Ford.

Na mjesto događaja, navode iz MUP-a, upućeni su policijski službenici koji su obavili intervju s N.T. i njenim suprugom S.T.

Prilikom intervencije, S.T. je udario nogom u prednji desni far vozila marke Ford, gdje je isto oštetio, te se zatim ubrzano udaljio u kuću, odakle je, nakon izvjesnog vremenskog perioda, u pravcu vozila "Ford" bacio nepoznatu eksplozivnu napravu koja je eksplodirala na tlu pored pratećeg objekta i vozila.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, naglašavaju iz policije. 

Nakon aktiviranja eksplozivne naprave, S.T. se ubrzano udaljio iz svoje porodične kuće u pravcu naselja Grdonj, općina Centar.

U potragu se potom uključuje više policijskih patrola, a u 21.40 policija ga je uočila u ulici 105 brigade - u tom trenutku Tabaković ispaljuje jedan hitac iz vatrenog oružja prema službenom vozilu u pokretu pa opet bježi. 

"U cilju pronalaska gore navedenog lica angažovani su policijski službenici Sektora za policijsku podršku (specijalci, op.pr.) koji su u 1.25h u mjestu Grdonj ispod repetitora locirali, pronašli i stavili pod kontrolu lice S.T. koji je kod sebe imao jednu ručnu bombu, jedan ručno pravljeni pištolj i dva metka za lovačko naoružanje", navode iz MUP-a.

Tabaković je uhapšen u 1.40h. 

Dok su ga hapsili, na tom lokalitetu dolazi do požara koji je, kako policija pretpostavlja, izazvao Tabaković. Požar su ugasili vatrogasci u 2.15.

Osumnjičen je za izazivanje opće opasnosti, oštećenje tuđe stvari, napad na službenu osobu, nedozvoljeno držanje oružja...

Sudija Općinskog suda u Sarajevu potom naređuje pretres kuće čiji je Tabaković vlasnik - policija unutra nalazi jednu improviziranu eksplozivnu napravu i 10 metaka-patrona za lovačko oružje, kalibra 5,16.

Policijski službenici, dodaje se, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije