Sarajevo: Uhapšena žena koja je ostavila dijete u kontejneru

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšena žena koja je ostavila dijete u kontejneru
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nakon što je u nedjelju, u sarajevskoj općini Centar, pronađeno živo novorođenče u kontejneru, danas je uhapšena žena inicijala Dž. B. (1979) koja je navodno identificirana kao majka napuštenog djeteta.

"U nedjelju, 31. decembra 2017. godine, u 17:25 sati u ulici Koševo, u kontejneru je pronađeno napušteno novorođenče. Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, u srijedu 3. januara 2018. godine pronađena je i uhapšena Dž. B. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo napuštanje djeteta", saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Oni su još jednom napomenuli kako je beba hospitalizirana na Klinici za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (CKSU), te da je u dobrom zdravstvenom stanju.

"Uhapšena je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS-a, dok policijski službenici i dalje rasvjetljavaju cijeli slučaj", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije