Sarajevo: Uhapšen muškarac koji je prijetio novinarima

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšen muškarac koji je prijetio novinarima
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Borci blokirali saobraćaj na Skenderiji

Muškarac koji je prije dvanaest dana uputio telefonsku prijetnju redakciji portala Klix.ba uhapšen je u Sarajevu, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

"Dana 7. 8. 2018. godine u 10,20 sati, policijski službenici Treće policijske uprave, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 183. KZ-a F BiH (Ugrožavanje sigurnosti), učinjenog na štetu pravnog lica InterSoft d.o.o Sarajevo - internet portala Klix.ba, lišili su slobode lice I.M., rođen 1987.godine u R Makedoniji, nastanjen u Sarajevu.

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice I.M je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode, gdje će se narednog dana nastaviti kriminalistička obrada.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, prijetnja novinarima Klixa upućena je dan nakon što je grupa bivših boraca tokom protesta u Sarajevu fizički napala i povrijedila reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans.

"Gdje god vam sretnem kojeg novinara ruku ću mu slomiti. Tebi ću pogotovo mater j***t, jesi čuo. Gdje vas budemo na ulici hvatali glave ćemo vam kidat. Je li vam jasno? Jučer si uspio pobjeći, a danas nećeš uspjeti pobjeći", rečeno je, između ostalog, u telefonskom pozivu zbog kojeg je uhapšen I. M. rođen u Makedoniji, a nastanjen u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije