Sarajevo: Uhapšen Iranac zbog ubistva u pokušaju

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšen Iranac zbog ubistva u pokušaju
Foto: Fena / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Nakon što je proteklog vikenda, u kući u sarajevskoj Općini Stari Grad, došlo do nove masovne tuče migranata, iranskih državljana - od kojih je jedan uboden je u predjelu grudnog koša te hitno prevezen u bolnicu, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su saopćili da je Iranac osumnjičen za napad uhapšen.

"Dana 21. oktobra u 11.30 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode D.A., rođen 1992. godine u Iranu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju.

Stari Grad: Ponovo masovna tuča migranata u Sarajevu

Isti je dana 20. oktobra u ulici Za Beglukom, općina Stari Grad Sarajevo, nanio teške tjelesne povrede opasne po život licu B.Z, iz Irana. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a.

Kako se dodaje, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije