Sarajevo: Uhapšen Eldin Matulović koji je pokušao ubiti brata Marka

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšen Eldin Matulović koji je pokušao ubiti brata Marka
Arhiv / S jednog od ranijih hapšenja Eldina Matulovića

Sarajevska policija uhapsila je Eldina Matulovića (25), koji je u srijedu oko 20 sati nožem napao 20-godišnjeg brata Marka Matulovića u Ulici Muhameda Hadžijahića na Koševskom Brdu, potvrdila je za Radiosarajevo.ba Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Sarajevo: Potraga za napadačem koji je mladića napao nožem

Marko Matulović se trenutno na Klinici za torakalnu kirurgiju KCUS-a nalazi na liječenju, a njegov brat Eldin je lišen slobode.

“Eldin Matulović je uhapšen i osumnjičen je za krivično djelo ubistvo u pokušaju”, dodala je Kuldija za naš portal.

Uhapšeni Eldin Matulović je dobro poznat sarajevskoj policiji po činjenju raznih krivičnih djela.  

Između ostalog, Matulović je 10. augusta ove godine opljačkao atelje slikara Seada Čerkeza. On je u periodu od 12.30 do 14 sati u ulici Muhameda Hadžijahića, općina Centar Sarajevo, izvršio tešku krađu u stanu koji koristi Čerkez. Ukrao je 23 akvarela i određenu sumu novca iz stana uglednog slikara.

A i brojni građani sarajevskog naselja Koševsko Brdo žalio se na ove prijestupnike koji su često znali terorizirati stanovnike. Eldin je često izazivao konflikte s drugim delikventima, sukobivši se s njima, zbog čega su mnogo posla imali pripadnici MUP-a KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije