Sarajevo: Sutkinja cigaretom izazvala požar u zgradi Suda

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Sutkinja cigaretom izazvala požar u zgradi Suda
/ Radiosarajevo.ba
U Općinskom sudu u Sarajevu već odavno postoji zabrana konzumiranja cigareta u kancelarijama, sudnicama, holu...

Cigarete se mogu konzumirati samo u dijelu koji je predviđen za to. Da ta naredba već odavno postoji, potvrđeno je  i iz Službe za odnose sa javnošću Općinskog suda.

No, koliko naredbe po tom pitanju poštuju radnici Suda pokazuje primjer koji se dogodio 17. maja ove godine oko 17.15 sati kada se oglasio protupožarni alarm u Općinskom sudu u Sarajevo. Kako Avazov portal saznaje, jedna od sutkinja čija je kancelarija na trećem spratu bacila je opušak cigarete u kantu za smeće i izašla iz kancelarije.

Opušak nije bio ugašen te je izazvao požar.

Kako je kazao izvor blizak istrazi, sreća je da se oglasio alarm pa su sudski policajac i još jedan uposlenik Suda utrčali u kancelariju i iznijeli zapaljenu kantu do toaleta koji se nalazi u blizini kancelarije te sutkinje, te se požar nije proširio.

O ovom slučaju obaviješten je i MUP Kantona Sarajevo čiji su pripadnici obavili uviđaj. O slučaju je obaviješteno i Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu, a što je potvrdila Azra Bavčić, portparol ove intitucije. Protiv sutkinje je podnesena i prijava Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije