Sarajevo: Pronađeno oružje, narkotici, municija i laboratorija za proizvodnju droge

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Pronađeno oružje, narkotici, municija i laboratorija za proizvodnju droge
Foto: MUP KS / Pronađena laboratorija za proizvodnju droge

Policija MUP-a Kantona Sarajevo je u ulici Put života na područu Općine Novo Sarajevo pronašla drogu, oružje, municiju i laboratoriju za proizvodnju droge.

"Radeći duži vremenski period na prikupljanju određenih saznanja o proizvodnji i prodaji opojnih droga, dana 06. januara 2020. godine u 18,30 sati u ulici Put života, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, izvršili su kontrolu i pretres lica A.F., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen", piše u saopćenju MUP-a KS.

Tom prilikom kod istog su pronađena i oduzeta: četiri paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu hašiš, pištolj marke “Taurus”, cal. 9 mm sa okvirom i sedam metaka, mobilni telefon i određena suma novca. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana i pratećih prostorija, koji je iznajmio A.F. na području općine Centar Sarajevo. Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto sljedeće: digitalna vaga narandžaste boje sa tragovima NN materije, pvc šprica sa NN tekućinom u pvc ambalaži ’’strain cambodian’’, tri pvc boce, pvc kesa sa suhom zeljastom materijom koja asocira na drogu marihuanu ukupne bruto mase 1090 grama, ukupno 155 stabljika različite visine koje asociraju na biljnu vrstu canabis sativa, 2 zračna filtera sa ventilatorima, 4 lampe sa fleksibilnim crijevima, transformator sa tajmerom, digitalni termostat i termo šator.

Policijski službenici su u navedenom stanu je zatekli lice A.M., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji se bavio održavanjem laboratorije za proizvodnju opojne droge.

Istog dana u vremenu od 20.50 do 22.12 sati po Naredbi Općinskog suda Sarajevo izvršen je pretres stana i pratećih prostorija na području općine Novo Sarajevo, a gdje ima prijavljeno prebivalište lice A.F. i tom prilikom je pronađeno i oduzeto sljedeće: pištolj marke “CZ 999”, cal. 9 mm sa okvirom i 9 metaka, pištolj marke “CZ 83”, cal. 7,65 mm sa okvirom i 11 metaka, pištolj marke “Wischo”, cal. 6,35 mm sa okvirom i 6 metaka, kao i kutija sa 18 metaka cal. 9 mm.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS koji je naložio da se lica A.F. i A. M. liše slobode, zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela iz člana 238 stav 1 KZ FBIH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) i člana 74. ZONDINOiM Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, navedena lica će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije