Sarajevo: Policija za 15 minuta uhapsila pljačkaša kladionice

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Policija za 15 minuta uhapsila pljačkaša kladionice
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sinoć u večernjim satima opljačkana je kladionica na Ilidži, navodi se u izvještaju Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Naime, sinoć oko 21.05 jedna osoba je uz prijetnju nožem opljačkala sportsku kladionicu "Sport-plus", u ulici Mala aleja 67, na Ilidži. Po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta su upućeni službenici PS Ilidža. Nakon što su izašli na teren otkrili su da se N. N. izvršilac udaljio sa lica mjesta taksijem u nepoznatom pravcu. Nedugo nakon ovih saznanja službenici PS Ilidža su zaustavili i kontrolisali taksi vozilo u ulici Džemala Bijedića, a sa zadnjeg sjedišta ovog vozila pokušala je pobjeći jedna muška osoba, nakon čega su je policijaci sustigli i uhapsili u 21.20.

"M. L. rođen 1995. godine iz Istočnog Sarajeva uhapšen je zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo. Kod njega je pronađen otuđeni novac i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. O navedenom je obavješten dežurni tužilac, a uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih sloboda MUP-a KS", navodi se u izvještaju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije