Sarajevo: Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane
Policijski službenici Policijske uprave Ilidža sinoć su, u 20.05 uhapsili A.M, rođen 1986. u Srebrenici, nastanjen u Hadžićima, zbog sumnje da je neovlašteno proizvodio opojne droge i stavio ih u promet.

"Prilikom pregleda kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Nastavljajući rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenog lica, na osnovu sudske naredbe obavljen je pretres stana koji isti koristi u ulici Bjelašnička, općina Hadžići.

Tom prilikom pronađena je improvizirana prostorija specijalno namijenjena za uzgoj i proizvodnju opojnih sredstava s opremom, tzv. laboratorija u kojoj je zasađeno 28 stabljika biljke Cannabis sativa", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Navedene biljke, kao i pribor za uzgoj narkotičkih sredstava su oduzeti, a A.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije