Sarajevo: Otkriven identitet vozača koji je udario pješaka i pobjegao

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Otkriven identitet vozača koji je udario pješaka i pobjegao
Arhiv / Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Sinoć, oko 21.50, na kolovozu lokalnog puta Tarčin – Budmolići, u ul. 27. Jula, općina Hadžići, dogodila se saobraćajna nezgoda.

"Tom prilikom je, od strane motornog vozila nepoznate marke i registarskih oznaka, kojim je upravljao NN vozač, došlo do udara i obaranja na kolovoz pješaka H.Č. rođen 1982. godine iz Hadžića, nakon čega se NN vozač bez zaustavljanja vozila udaljio sa mjesta saobraćajne nezgode u nepoznatom pravcu, ne ukazavši pomoć povrijeđenom", naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak H.Č. kojem je ljekarska pomoć ukazana na KUM UKC, odakle je upućen na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju gdje je zadržan na daljem liječenju. 

Nastavljajući rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su utvrdili da je ovaj udes prouzrokovao vozač S.S. rođen 1996. godine iz Hadžića, upravljajući motornim vozilom marke “VW Passat”, crne boje, registarskih oznaka O06-J-039, a koji je u toku noći pronađen na prijavljenoj adresi stanovanja. Također, na navedenoj adresi je pronađeno i pomenuto putničko motorno vozilo.

O navedenom je obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu, a policijski službenici su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti saobraćaja, rano jutros uhapsili S.S. , te ga predali u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije