Sarajevo: Kenan Kršo dobio osam godina zatvora zbog spolnog odnosa s djetetom

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Kenan Kršo dobio osam godina zatvora zbog spolnog odnosa s djetetom
Kenan Kršo (41) i Jasmin Zunđa, koji su optuženi da su učestvovali u nestanku 12-godišnje djevojčice E. B., osuđeni su danas u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Kršo jeosuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina, a Zunđa na godinu i po.

Kršo je osuđen zboh krivičnog djela oduzimanje djeteta i spolni odnos na naročito ponižavajući način, dok je Zunđa osuđen zbog krivičnog djela pomoć pri oduzimanju djeteta.

Podsjećamo, djevojčicina majka Emira Basić je prijavila nestanak 17. novembra prošle godine oko 22 sata. Tvrdila je da je djevojčicu oteo muškarac koji je, kako nam je kazala, od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

Kršu su 2016. godine uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog dovođenja u vezu s terorističkim aktivnostima. Prema saznanjima Tužilaštva BiH i SIPA-e, boravio je kratko u Siriji. Pretresom imovine pronađeno je oružje koje mu je oduzeto. Nakon ispitivanja pušten je na slobodu.

Hapšen je i u januaru 2015. godine kada je napravio incident u džamiji na Staroj Breki, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića. Tada se s još jednom osobom pojavio u majici s logom IDIL-a. Privukao je pažnju i kada se na Baščaršiji pojavio u majici s obilježima Islamske države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije