Sarajevo: Dječaci pali s bicikla, jedan s teškim povredama prebačen na KCUS

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Dječaci pali s bicikla, jedan s teškim povredama prebačen na KCUS
Foto: BBC / Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je kako je sinoć, u 23 sata, u općini Vogoća, na kolovozu ulice Nebočaj, općina Vogošča, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva dječaka na biciklu.

"Tom prilikom došlo je do pada sa bicikla marke STORM 300 na kolovoz, bicikliste A.B., rođen 2002. u Sarajevu, gdje je i nastanjen i putnika s bicikla, A.V., rođen 2003. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je biciklista A.B., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju", saopćeno je iz MUP-a.

Lakše tjelesne povrede je zadobio putnik A.V, koji je nakon ukazivanja ljekarske pomoći upućen na kućno liječenje.

"O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije