Sarajevo: "Divlji" prevoznici pretukli taksistu, Udruženje najavljuje proteste

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: "Divlji" prevoznici pretukli taksistu, Udruženje najavljuje proteste
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Taksi u Sarajevu

Sarajevski taksista teško je povrijeđen nakon što je danas na Željezničkoj stanici u Sarajevu brutalno pretučen.

Tuča u kojoj je učestvovalo nekoliko osoba dogodila se u 13 sati na Željezničkoj stanici, a kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, pretučen je radnik firme Sarajevo taxi.

Njega su, navodno, nakon rasprave, fizički napala trojica nelegalnih taksista

Tim povodom kontaktirali smo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) koji su nam kazali kako su zaprimili dojavu da je na pomenutom mjestu jedna osoba pretučena te će se stepen povreda znati u toku dana. 

Predsjednik Udruženja Sarajevotaksi Enver Suljagić je za portal Radiosarajevo.ba kazao kako ovo nije prvi put da se dešavaju napadi na taksiste.

"Ima jedna grupa ljudi na Željezničkoj stanici koji tu konstantno prave probleme. Već duži period mi upozoravamo nadležne kako Ministarstvo tako i inspekcije...", kazao nam je Suljagić.

Prema njegovim riječima, taksista je regularno došao u Poštu i prilikom izlaska napali su ga trojica ilegalnih taksista.

"Te tri osobe su od ranije poznate policiji. Udruženje je više puta slalo dopis policiji kako bi se reagiralo, a danas i ministru saobraćaja Adiju Kalemu. Ukoliko ne dobijemo odgovor sutra do 14 sati, najavit ćemo proteste", kazao nam je ovo Enver Suljagić iz Udruženja Sarajevotaksi.

Sarajevski taksisti - undefinedFoto: Radiosarajevo.ba: Sarajevski taksisti

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije