Sanski Most: Muškarac sjekirom pokušao ubiti policajca pa ranjen u stražnjicu

E. H.
Sanski Most: Muškarac sjekirom pokušao ubiti policajca pa ranjen u stražnjicu
Foto: Screenshot / MUP USK / Ilustracija
Muškarac inicijala M. Z. (1974) ranjen je jučer iz vatrenog oružja u Sanskom Mostu, nakon što je sjekirom napao policijske službenike.

Incident se dogodio kada su njegovi susjedi policiji prijavili da iz porodične kuće iznosi stvari te ih pali u neposrednoj blizini kuća i pomoćnih objekata.

"Dolaskom na mjesto prijave te po uočavanju policijskih službenika, osoba M. Z. držeći u ruci sjekiru kreće prema policijskim službenicima, s ciljem napada na njih. Oni su mu dali naređenje da prestane s napadom i odbaci oružje, na šta se oglušio i nastavio aktivni napad na policijske službenike", potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona Snežana Galić.

Ona nam je pojasnila i kako je jedan od napadnutih policijskih službenika ispalio hitac upozorenja, no ni to nije pokolebalo M. Z., zbog čega su policijski službenici morali primijeniti i silu.

"Usljed izravne opasnosti po život policijskog službenika, on je upotrijebio vatreno oružje, te tom prilikom dolazi do ranjavanja osobe M. Z. Ranjenom je ukazana ljekarska pomoć i on se nalazi van životne opasnosti", zaključila je Galić, a nezvanične informacije ukazuju na to da je napadač ranjen u stražnjicu.

Dalji rad na dokumentiranju krivičnog djela Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i Ubistvo u pokušaju nastavili su istražitelji MUP-a USK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije