Salku i Fatimu svi su voljeli: Detalji jezivog zločina koji je potresao BiH

Radiosarajevo.ba
Salku i Fatimu svi su voljeli: Detalji jezivog zločina koji je potresao BiH
Foto: USKinfo / Mjesto zločina

U velikokladuškom naselju Šumatac ubijen je bračni par Fatima i Salko Đogić. 

Kako se nezvanično doznaje, dvojica maloljetnika počinila su ovaj zločin iz koristoljublja. Jedan, navodno, ima 15 i pol godina, a drugi 16. Uz njih dvojicu, uhapšena je i treća osoba.

Bračni par Đogić je, prema saznanjima izvora bliskih istrazi, ubijen, a motiv ubistva je najvjerovatnije pljačka. Iz njihove kuće odneseni su novac i ostale dragocjenosti, a tinejdžeri su im otuđili i automobil.

Portal USKinfo piše da su nesretni supružnici ubijeni u noći četvrtak na petak, a da su tinejdžeri supružnike prvo udarali lopatama, a onda napali šarafcigerom. Ubijeni starac pronađen je nag, a na mjestu zločina bili su vidljivi tragovi borbe, jer su se starije osobe pokušale odbraniti.

Policiju su, zabrinuti za Salku i Fatimu, pozvali rođaci ubijenih, jer se nisu javljali.

Jedan od prvih koji je došao jutros do njihove kuće bio je Elvedin Đogić, rođak ubijenog penzionera. Ispred kuće je došao prije policije, a za medije je ispričao:

"Salko i Fatima su bili fini ljudi, svi su ih voljeli. Salko je bio rođak mog oca, on je bio bolestan čovjek, tako reći invalid, ali ne stopostotni.

Ovo je velika tragedija. Ne pamtimo da se ovakvo nešto ovdje desilo. Zvali smo ih, a oni se nisu javljali, jutros smo zvali Hitnu da provjerimo da im se nije nešto desilo, na kraju smo zvali policiju, da bi oni potvrdili ono najgore", ispričao je Elvedin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije