Roditelji zabrinuti: U Gračanici prijavljeni pokušaji otmice učenika

Radiosarajevo.ba
Roditelji zabrinuti: U Gračanici prijavljeni pokušaji otmice učenika
Foto: Anadolija / Ilustracija
Pravu paniku izazvala je na društvenim mrežama prethodnih dana priča o navodnim pokušajima otmica djece u nekoliko naselja općine Gračanica.

Posebnu pažnju izazvala je vijest da je nepoznati muškarac izašao iz bijelog kombija i pokušao oteti dvojicu dječaka u gračaničkom naselju Orahovica Gornja, prenosi LTK-info.

"U Gornjoj Orahovici desio se pokušaj otmice dva djeteta. Dva dječaka su krenula na trening kada je bijeli kombi stao i iz njega je izasao čovjek koji je krenuo prema djeci. Poslije tog djeca su pobjegla do otpada u blizini, a u međuvremenu kombi je otišao. No, uskoro su uočili da ih kombi prati, zbog čega su pozvali trenera", stoji u opisu objave na društvenim mrežama.

Iz Policijske uprave Gračanica ipak ističu da ovakve informacije nisu prijavljene, ali i da se jedan sličan incident dogodio prije nekoliko dana.

"Na autobuskom stajalištu u naselju Stjepan-Polje, dok je učenica drugog razreda srednje škole čekala autobus kraj nje se zaustavilo vozilo. Iz njega je izašao muškarac, uhvatio učenicu za ruke i pitao je: Hoćeš li se udati za mene. Ona se istrgnula i pobjegla", istaknuto je u pojašnjenju iz policije.

Podsjećamo, slični slučajevi pokušaja otmice učenika prijavljivani su i prošle godine u Sarajevu, gdje su roditelji prijavljivali kako su njihovu djecu pokušali oteti muškarci koji su vozili bijeli kombi, te je nakon policijske istrage talas ovakvih prijava zaustavljen.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije