Razbojnici koji su opljačkali djelatnicu banke na Dobrinji predati Tužilaštvu

Radiosarajevo.ba
Razbojnici koji su opljačkali djelatnicu banke na Dobrinji predati Tužilaštvu
Foto: MUP KS / Bajrić Adnan

Osumnjičeni za izvršenje krivičnog djela "Razbojništva" u ulici Salke Lagumdžije, Općina Novi grad Sarajevo, B. A. i H. E., koji su jučer lišeni slobode od policijskih službenika Odjeljenja za imovinske delikte Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, jutros u 7 sati predati su u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Uhapšeni razbojnici koji su opljačkali djelatnicu banke na Dobrinji

Nastavljajući rad na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva izvršenog dana 06.11.2019.godine u ulici Salke Lagumdžije, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte - Sektora kriminalističke policije su jutros uhapsili osumnjičene, saopćeno je iz MUP-a KS.

Tužilac će osumnjičene zadržati u zakonom propisanom roku do 24 sata, te nakon što ih ispita, donijet će odluku o daljim mjerama.

Filmska pljačka u Sarajevu: Tri kriminalca opljačkala djelatnicu banke

Operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros je obaviješten da je više lica na području općine Novi grad Sarajevo izvršilo razbojništvo nad ženskom osobom. "U 9 sati obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da je od strane više neidentifikovanih lica na području općine Novi grad Sarajevo, u ulici Salke Lagumdžije, nad jednom osobom izvršeno krivično djelo razbojništva, nakon kojeg su se izvršioci udaljili sa mjesta događaja.

Podsjećamo, tri osobe su 6. novembra zaustavili djelatnicu jedne banke u ulici Salke Lagumdžije na Dobrinji, i uz prijetnju pištoljem od nje otuđili veću količinu novca. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije