Rasvijetljene dvije lažne dojave o postavljenoj bombi u sarajevskim srednjim školama

Radiosarajevo.ba
Rasvijetljene dvije lažne dojave o postavljenoj bombi u sarajevskim srednjim školama
MUP Kantona Sarajevo saopćio je danas kako su rasvijetljene dvije lažne dojave o postavljenim bombama u srednjim školama.

"Dana 13. aprila, 2018. godine, radeći na rasvjetljavanju lažne dojave o postavljenoj bombi u prostorijama Srednje škole za saobraćaj i komunikaciju, prijavljene dana 12. 04. 2018. godine u 10,50 sati i 13. 03. 2018 godine 13,35 sati, policijski službenici III PU, došli su do saznanja da je navedene lažne dojave izvršio učenik Srednje škole za saobraćaj i komunikaciju mldb. B. M, protiv kojeg će se preduzeti dalje mjere i radnje u skladu sa Zakom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku", saopćeno je iz MUP-a KS.

Također iz MUP-a je saopćeno da je rasvijetljena dojava o podmetnutoj bombi u Elektrotehničkoj školi za energetiku u Sarajevu.

"Također, radeći na rasvjetljavanju lažne dojave u Elektrotehničkoj školi za energetiku u Sarajevu, prijavljene dana 22. 03. 2018. godine u 14,00 sati, policijski službenici III PU, dana 30. 03. 2018. godine, došli su do saznanja da je dojavu izvršio učenik Elektrotehničke škole za energetiku, mldb. H. A, protiv kojeg će se preduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku", saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije