Raspisana potjernica za Belkom Bunar, određen pritvor za 11 uhapšenih narkodilera

Radiosarajevo.ba
Raspisana potjernica za Belkom Bunar, određen pritvor za 11 uhapšenih narkodilera
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevski narkodileri predati Tužilaštvu KS
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za 11 osoba koje su uhapšene u akciji Prizma, dok su mjere zabrane određene za jednu osobu. Za trinaestom osumnjičenom raspisana je potjernica, te će nakon hapšenja biti određen i pritvor.

Naloženo je i raspisivanje potjernice za Belkom Bunar, majkom Edisa Bunara koji se sa suprugom Nermom vodi kao vođa narko-kriminalne grupe koju se tereti za nabavku i preprodaju droge u periodu od septembra 2018. do marta 2019. godine na području Sarajeva.

Edis Bunar s majkom krio Adnana Šeraka: Na ročištu izneseni detalji slučaja

Za osumnjičenu Esmeru Sinanović određena je mjera zabrane bez određivanja pritvora.

Podsjećamo, pripadnici FUP-a su u ponedjeljak pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon višemjesečne istrage, uhapsili 13 osoba zbog sumnje da se bave nabavkom i preprodajom droge.

Akcija FUP-a: Predao se jedan od najpoznatijih kriminalaca u Sarajevu

Naime, ovih 13 osoba se sumnjiče da su djelovali kao kriminalna grupa koja je u vremenskom periodu od septembra 2018. godine do danas na području Kantona Sarajevo i šire, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi neovlašteno kupovali, držali, prenosili i prodavali razne vrste opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije