Radomir Tomić zvani Džaja uhapšen kod Dervente nakon trodnevne potrage

Radiosarajevo.ba
Radomir Tomić zvani Džaja uhapšen kod Dervente nakon trodnevne potrage
FOTO: Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

U mjestu Gornja Lupljanica kod Dervente, danas je uhapšen Radomir Tomić zvani Džaja (1969.) s područja općine Stanari, za koje postoji osnov sumnje da je 11.decembra u Banjoj Luci, izvršilo krivična djela razbojništvo i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Nakon što je uočen, policijska potjera za Tomićem je trajala u dužini od oko pet kilometara, a slobode su ga lišili pripadnici Jedinice za podršku Policijske uprave Doboj i Policijske stanice Derventa.

Postoji osnov sumnje da je, tokom današnjeg dana, i u mjestu Gornja Lupljanica, izvršio provalu u porodičnu kuću, odakle je otuđilo novac u iznosu od 500 KM. Sav otuđeni novac je pronađen i bit će vraćen oštećenom vlasniku, navode iz policije.

Zamjenik načelnika PU Doboj Nenad Stevanović zahvalio je na saradnji svim građanima, koji su, kako je navedeno, vrlo savjesno prijavljivali svako uočavanje nepoznatih i sumnjivih osoba u njihovim mjestima stanovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije