Radnici ViK-a napadnuti sjekirama i palicama u Vogošći, jedna osoba povrijeđena

Radiosarajevo.ba
Radnici ViK-a napadnuti sjekirama i palicama u Vogošći, jedna osoba povrijeđena
Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija napadnuti su danas na području Vogošće, nakon što su pokušali isključiti nekoliko osoba s vodovodne mreže.

Kako je saopćeno iz ovog preduzeća, napad se dogodio u jutarnim satima, u ulici Jošanica Donja, kada su radnici Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata pokušali isključiti nelegalno priključene građane s vodovodne mreže.

"Na današnjem rasporedu bilo je isključenje Senada Ismailji iz Vogošće, jer je nelegalno koristio naše usluge niti je izmirio novčanu naknadu za nelegalnu potrošnju vode. Prilikom dolaska na navedenu adresu, nepoznate osobe bile su naoružane sjekirama i drvenim palicama, te fizički spriječila naše radnike da isključe spomenutog potrošača", saopćeno je iz KJKP ViK-a.

Tom prilikom jedan radnik ViK-a zadobio je lakše povrede glave, a o cijelom slučaju obaviješteni su i pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, koji su poduzeli sve zakonom predviđene radnje na mjestu incidenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije