Radnici na Arizoni shrvani: Ovo nam je bio jedini izvor prihoda

O. K.
Radnici na Arizoni shrvani: Ovo nam je bio jedini izvor prihoda
Foto: gradacackiglas.com / Policija trenutno vrši uviđaj

Prema informacijama koje smo dobili od vlasnika i radnika „Nove pijace“ Gradačac, na lokalitetu pijace Arizona u Gradačcu jutros je izgorilo oko 90 posto pijace, a šteta je višemilionska.

Kako su za Radiosarajevo.ba ispričali radnici koji su dojavili požar, sve se odigralo u nekoliko minuta, a do dolaska prve vatrogasne brigade, požar je već zahvatio veći dio pijace.

Šteta se procjenjuje na više desetina miliona KM, a na ovoj pijaci radi oko 300 ljudi kojima je ovo jedini izvor prihoda.

„Sve što smo mogli jeste da gledamo kako sve propada i kako ga guta vatrena stihija. Sve je i kao prije tri godine, tek nakon što smo uspjeli obnoviti svoje radnje, ponovo se ovo desilo“, kazali su za Radiosarajevo.ba utučeni radnici.

Ono što su nam mnogi građani koji su se okupili oko zgarišta kazali jeste da se sumnja da je požar podmentnut, što nam zvaničnici MUP-a TK koji trenutno vrše uviđaj nisu mogli potvrditi.

„Istraga je u toku, nemojte da prejudiciramo ništa“ kazali su nam.

Kako nam je potvrdio direktor „Nove pijace“, objekti su osigurani u slučaju požara, ali su svoju pomoć u obnovi najavile i lokalne vlasti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije