Pucnjava u banci u Cazinu: Napadač ranio zaštitara

Radiosarajevo.ba
Pucnjava u banci u Cazinu: Napadač ranio zaštitara
Foto: Cazin.net / Detalji napada u banci

U poslovnici Sberbanke u Cazinu u poslijepodnevnim satima je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen zaštitar koji je osiguravao prostor.

Kako nam je rekao portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić, incident je prijavljen policiji oko 15:45 sati.

Pedesetšestogodišnjak iz Cazina ušao je u poslovnicu banke i pucao u pravcu 35-godišnjeg zaštitara iz puške ručne izrade. Zaštitaru iz Bihaća nanio je teške tjelesne povrede u predjelu grudi i on je trenutno u operacionoj sali u Kantonalnoj bolnici Bihać.Foto: Cazin.net


"Napadač je uhapšen i u toku je kriminalistička obrada. Mi nemamo potvrdu da li je riječ o pokušaju pljačke ili nekom drugom motivu", kazao nam je Šiljdedić.

"Iako ranjen, zaštitar je savladao napadača te zaštitio živote prisutnih u poslovnici. Na licu mjesta brzo se našla policija i hitna pomoć, te je zaštitar odmah prevezen u bihaćku bolnicu. U ovom trenutku nemamo nove informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Nadamo se njegovom brzom i uspješnom oporavku, a u mislima smo i sa njegovom porodicom. Nadležna tijela istražuju i očekujemo da utvrde sve okolnosti ovog napada, koji nije imao elemente oružane pljačke. Blisko sarađujemo sa njima i u direktnom smo kontaktu sa policijom. U ovom trenutku najviše se brinemo za zdravlje zaštitara" izjavio je Vedran Peršić, direktor sektora Marketing i Komunikacije Sberbank BH. 

U toku je uviđaj koji obavljaju službenici MUP-a USK pod nadzorom dežurnog tužioca. Nakon istrage bit će poznati detalji o motivu napada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije