Pucao iz pištolja pa završio iza rešetaka

Radiosarajevo.ba
Pucao iz pištolja pa završio iza rešetaka
/ Foto: MUPRS

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, 24. aprila 2019. godine, identifikovali su i lišili slobode lice Đ.G. (1951) iz Srpca zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela, "Ugrožavanje sigurnosti" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", saopćeno je iz PU Gradiška. 

"Naime, policijski službenici Policijske stanice Srbac, došli su do operativnih saznanja da je, 23. 4. 2019. godine oko 16:30 sati u mjestu Kobaš, opština Srbac, nepoznato muško lice ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja.

Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identifikovali su, a zatim pronašli i lišili slobode lice Đ.G. iz Srpca", kažu iz PU Gradiška. 

Na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres kuće stanovanja i pratećih objekata koje koristi lice Đ.G. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku (vatreno oružje-puška).

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice nakon ispitivanja otpusti na slobodu, a da se protiv istog u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije