Pronevjera novca u Medžlisu IZ Prijedor: Evo šta kažu u policiji

N. K.
Pronevjera novca u Medžlisu IZ Prijedor: Evo šta kažu u policiji
Facebook / Zgrada Medžlisa Islamske zajednice u Prijedoru

Nakon što smo jutros objavili informaciju da je Medžlis Islamske zajednice (IZ) u Prijedoru podnio prijavu PU Prijedor da je sa njihovog računa nestalo više hiljada konvertibilnih maraka, kontaktirili smo PU Prijedor gdje su nam potvrdili ovu informaciju.

Samo kod nas: Medžlis IZ Prijedor prijavio da je nestalo više hiljada KM s računa

Medžlis Islamske zajednice (IZ) u Prijedoru podnio je prijavu PU Prijedor da je sa njihovog računa nestala više hiljada konvertibilnih maraka. Naime, kako je za Radiosarajevo.ba rekao glavni imam Medžlisa IZ Prijedor Husein ef. Velić, nakon što su saznali da na računu nedostaje veći iznos novca, koji uglavnom vodi porijeklo od donacija vjernika, ovaj slučaj su prijavili u PU Prijedor.


"Policijskoj upravi Prijedor, dana 9. septembra prijavljeno je da je od strane odgovornog lica Medžlisa islamske zajednice Prijedor počinjeno krivično djelo 'Pronevjera' većeg iznosa novca na štetu Medžlisa islamske zajednice", kazali su za Radiosarajevo.ba u PU Prijedor.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti navedene prijave.

Prema nezvaničnim informacijama, pronevjereno je do 100.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije