Pronađeno beživotno tijelo u rijeci Bosni kod Visokog

E. H.
Pronađeno beživotno tijelo u rijeci Bosni kod Visokog
Mještani visočkog naselja Čekrekčije primjetili su danas beživotno tijelo u rijeci Bosni.

Vlasnik parcele kod koje je tijelo zaustavljeno u vodi Nermin Trnčić izjavio je da je tijelo primjetio prije sat vremena, oko 11.00 sati

"Obaviješteni smo oko 11.15 sati da je jedno tijelo uočeno u vodi i naše ekipe upućene su na mjesto pronalaska. U ovom trenutku nemamo detaljnijih informacija o cijelom slučaju", kazala je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Na teren su već izašli policija i vatrogasci, ali još uvijek nije moguće potvrditi da li je riječ o tijelu jednog od muškaraca koji su preksinoć nestali u Miljacki, na području Sarajeva.

Podsjetimo, u toku je potraga za tijelima dva mladića koji su u sarajevskom naselju Dolac-malta pali u rijeku Miljacku. Potraga traje od jutarnjih sati u srijedu, a nastavljena je i danas. U potrazi učestvuju pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Kantonalne uprave civilne zaštite, Gorske službe spašavanja Sarajevo, GSS Visoko, vatrogasci, članovi rafting kluba.

Prema nezvaničnim informacijama, jednom muškarcu je pozlilo zbog čega je pao u Miljacku. Drugi muškarac ga je pokušao izvući iz vode, ali je i njega povukla nabujala voda u rijeci te su nestali.

Više informacija bit će poznato uskoro....

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije