Pronađen i uhapšen nakon tri mjeseca: Ubio Zeničanina zbog novca

Radiosarajevo.ba
Pronađen i uhapšen nakon tri mjeseca: Ubio Zeničanina zbog novca
Foto: D. Pašalić/Avaz / Armin Mahmić

Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona u ponedjeljak 19. 8. službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona predali su na nadležnost i daljnje postupanje Mahmić Armina, rođenog 1990. godine u Zenici.

"Kako je utvrđeno opsežnom istragom koja je vođena pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, navedeno lice je 13. maja 2019. godine, oko 23 sata, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, uputilo za licem M. Z, koje je prethodno napustilo ugostiteljski objekat u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića i bilo u alkoholiziranom stanju.

Krećući se ulicom pored Doma zdravlja Zenica u pravcu ulice Masarykova, gdje ga prijavljeni sustiže i iskoristivši pogodan trenutak istom zadaje nekoliko udaraca pesnicom u predjelu glave, nakon čega oštećeni M. Z. pada na tlo, udarivši potiljačnim dijelog glave u betonsku podlogu, nakon čega ga prijavljeni odvlači na neosvijetljeni dio neposredno uz pokretnu rampu, zadaje istom još nekoliko udaraca, te nakon što od istog otuđuje novac, napušta povrijeđenog i odlazi u pravcu ulice Dr. Abdulaziza Aska Borića", rekli su iz MUP-a ZDK.

Osoblje Službe hitne medicinske pomoći Zenica je povrijeđenom pružilo medicinsku pomoć nakon što je obaviješteno od strane prolaznika da na tlu leži povrijeđeno lice, nakon čega je isto prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je od posljedica zadobijenih povreda i preminuo 21. maja 2019. godine.

Nakon smrti Z. A, po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona je izvršena obdukcija. Nakon što je obdukcijom potvrđeno da je smrt lica bila nasilna, od strane službenika Sektora kriminalističke policije su odmah poduzete opsežne operativne i druge mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih činjenica, kao i otkrivanju i procesuiranju izvršioca krivičnog djela.

"U tom kontekstu su saslušana sva lica koja su mogla imati određena saznanja, u skladu sa naredbama Kantonalnog suda u Zenici i Općinskog suda u Zenici su izvršeni pretresi na više lokacija, te su izuzeti određeni predmeti i snimci sa sistema videonadzora, a također su vršena i određena vještačenja. Preduzetim mjerama i radnjama došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice Mahmić Armin, iz Zenice, za kojim je raspisana operativna potraga i koje je dana 18. augusta 2019. godine, lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je isto ispitano u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnog djela koje mu se stavlja na teret", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije