Prolaznika ubio iz nehata: Sudski policajac iz Vlasenice pušten na slobodu

Radiosarajevo.ba
Prolaznika ubio iz nehata: Sudski policajac iz Vlasenice pušten na slobodu
Foto: Novosti.rs / Mladen Deurić

Mladen Deurić (21), sudski policajac koji je osumnjičen da je hicem iz pištolja pred zgradom suda u Vlasenici ubio iz nehata Milomira Jeftića (50) - pušten je da se brani sa slobode.

Nakon saslušanja tužilaštvo je zatražilo od suda da Deuriću izrekne mjere zabrane putovanja, oduzimanje putnih isprava, napuštanja boravišta, te obavezno javljanje policijskoj stanic, pišu Novosti.

Prema nezvaničnim informacijama, Deurić je tokom saslušanja ispričao da je do tragedije došlo kada je navodno vadio okvir iz pištolja, u namjeri da ga isprazni, i tada je došlo do opaljenja.

Novi detalji tragedije u Vlasenici: Sudski policajac ubio oca troje djece

Deurić se tereti za krivično djelo nehatno lišenje života. Tragedija se dogodila 15. maja ispred zgrade Osnovnog suda u Vlasenici. Jeftić je kao svjedok došao u sud, a kada je ročište odloženo izašao je iz suda i stajao ispred i pušio.

Deurić se nalazio u prijavnici. Metak je prošao kroz staklo prijavnice i Jeftića pogodio u arteriju na vratu, usljed čega je ubrzo preminuo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije