Produžen pritvor Mili Šimiću: U dogovoru sa suprugom usmrtili dijete

Fena
Produžen pritvor Mili Šimiću: U dogovoru sa suprugom usmrtili dijete
Foto: Arhiv / Ilustracija

Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), Kantonalni sud u Mostaru za dva mjeseca produžio je pritvor osumnjičenom Mili Šimiću, rođenom 1962. godine u selu Dragićina, općina Grude, gdje je i nastanjen, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "ubojstvo".

Mile Šimić se sumnjiči da je 6. rujna 2018. godine u poslijepodnevnim satima, po prethodnom dogovoru sa suprugom da usmrte svoje tek rođeno muško dijete, a neposredno nakon što su ga izveli iz Kliničke bolnice u Mostaru, zaustavio vozilo u mjestu Kobilovača u blizini Mostara, te bacio korpu u kojoj se nalazilo novorođenče u provaliju pored puta. Uslijed ozljeda nanesenih ovim činom kod novorođenčeta je nastupila smrt.

S obzirom da postoji bojazan da bi osumnjičenik, ako bi bio pušten na slobodu, mogao ometati kazneni postupak na način da će utjecati na suučesnika u ovom kaznenom djelu, odnosno na svoju vjenčanu suprugu M. Š., te da postoje izvanredne okolnosti i da bi puštanje na slobodu osumnjičenika rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, te na temelju priloženih dokaza, Kantonalni sud u Mostaru ocijenio je opravdanim produženje pritvora.

Kantonalno tužilaštvo u suradnji s MUP-om HNK-a nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, priopćeno je iz Ureda glavnog kantonalnog tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije