Evo zašto je zatražen pritvor za uhapšene ljekare u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Evo zašto je zatražen pritvor za uhapšene ljekare u Sarajevu
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Uhapšeni ljekari predati Tužilaštvu

U petak, 28. juna, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, upali su u prostorije Opće bolnice, u okviru akcije kodnog naziva Hirurg.

Završena akcija MUP-a i OSA-e: Uhapšena tri doktora i medicinska sestra

Rezultat akcije, u kojoj su pomagali i agenti OSA-e, jesu uhapšeni ljekari i medicinska sestra.

Prvo su uhapšena dva ljekara H. P. (1963)  i E. B. (1959) zbog kaznenih djela zloupotrebe položaja ili ovlasti i primanje dara i drugih oblika koristi. Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Emiru Barakoviću i Harisu Pandži.  Naknadno su slobode lišene još dvije osobe. Doktor inicijala D. Đ. (1957) i medicinska sestra inicijala E. H. (1973). Prema nezvaničnim informacijama to su šef Odjela za plastičnu hirurgiju, doktor Dragiša Đogović i medicinska sestra Eldina Handžić.

Sumnjiče se da su u proteklom periodu uzimali novac od pacijenata za zdravstvene usluge. 

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a KS-a predati su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, čija je postupajuća tužiteljica danas predložila Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnnog pritvora za sve četvoro osumnjičenih.

Kako je izjavila Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

Uhapšena dva ljekara iz Opće bolnice Sarajevo zbog primanja mita
Velika akcija MUP-a i OSA-e: Pretresi u Općoj bolnici zbog primanja mita

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije