Privođen i u Sarajevu: Ovo je zloglasni ubica za kojim traga Srbija

Radiosarajevo.ba
Privođen i u Sarajevu: Ovo je zloglasni ubica za kojim traga Srbija
Foto: Kurir / Čaba Der
Čaba Der (38), plaćeni ubica iz Subotice likvidirao je jučer Nebojšu M. usred bijela dana na Banovom Brdu.

Nakon otkrivanja identiteta srbijanski mediji objavili su i fotografiju Čabe Dera.

Čaba Der - undefined

Foto: Kurir: Čaba Der

Ovaj profesionalni ubica je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Tom ubistvu je prethodio sukob oko utjecaja na novosadskom narko-tržištu.

Čaba Der (38) iz Čantavira, kod Subotice, prvo je bio sitan lopov, koga su u Kazneno popravnom zavodu Sremska Mitrovica, preobrazili u plaćenog ubicu, piše Kurir.

Čaba Der - undefined

Foto: Kurir: Čaba Der

"Iz zatvora je izašao prije oko godinu dana. Privođen je u Republici Srpskoj, a umiješan je još u neke likvidacije u regionu", kaže izvor Kurira.

Čaba je zajedno s Markom Gojčevićem iz Bara 20. septembra 2017. godine bio uhapšen na području općine Novo Sarajevo. Kod njih su tada bili pronađeni automatski pištolji sa prigušivačima.

Prema pisanju medija, prilikom saslušanja u MUP-u KS oni su tada priznali da su u Sarajevo došli da izvrše ubistvo, ali nisu otkrili ko je naručilac ubistva, niti koga su trebali likvidirati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije