Pripadnici MUP-a ZDK uhapsili ubicu Damira Ostojića i predali ga MUP-u RS

Srna/Radiosarajevo.ba
Pripadnici MUP-a ZDK uhapsili ubicu Damira Ostojića i predali ga MUP-u RS
FOTO: Screenshot / Srećko Trifković

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uhapsili su po zahtjevu MUP-a Republike Srpske lice čiji su inicijali S.T. sa Pala.

S.T. je osumnjičen za krivična djela teško ubistvo Damira Ostojića i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Јošić iz Banja Luke, izjavila je Srni portparol MUP-a RS Danica Gnjatović.

Ključna Škoda Octavia: Raspliće se mafijaška mreža - ko je ubio Damira Ostojića

Gnjatović je istakla da su uhapšenog preuzeli i transportovali pripadnici Јedinice žandarmerije Banjaluka.

"Osumnjičeni je predat u prostorije Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet gdje se nad njim sprovodi kriminalistička obrada. Nakon završene kriminalističke obrade lice će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sprovedeno u nadležnost Posebnog Odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala na dalje postupanje", naglasila je Gnjatovićeva.

Detalji ubistva u Banjoj Luci: Ko je bio Damir Ostojić i kako je ubijen

Srna nezvanično saznaje da je uhapšen Srećko Trifković. Damir Ostojić ubijen je 5. septembra 2018. godine. Prije 40 dana došlo je do pomaka u istrazi ubistva, a i tada se spominjao Srećko Trifković koji je, navodno, Tužilaštvu “propjevao” i otkrio ko su naručioci, ali i ko je osoba koja je pucala na Ostojića i njegovu suprugu Sandru Jošić.

Trifković je boravio u KPZ Zenica, a nakon što mu je danas istekla mjera pritvora - pripadnici MUP-a ZDK su ga uhapsili i predali pripadnicima MUP-a RS. Inače, Trifković se dovodio u vezu s ubistvima sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru prošče godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije